15. 11. 2018.

MARS U RIBAMA:

Mars je u znak Vodolije ušao 16.maja. Od kraja juna, tačnije od 26.juna je krenuo retrogradan hod, uz put je 13.avgusta ušao na kratko u znak Jarca,a 27.avgusta krenuo direktno. Doneo je jedno burno leto po pitanju emocija,veza i odnosa.11.septembra je opet Mars prešao u znak Vodolije, sve do sutra 15.novembra, kada će preći u znak Riba. Mars će u Ribama biti do 31.decembra, a već od 1.januara 2019 prelazi u znak Ovna u još jedan novi ciklus i krug.

Odmah da naglasim razliku između Marsa u Vodoliji i Marsa u Ribama. Vodolija je fiksni znak, a Mars vatrena planeta, pa oni tako zajedno daju hrabrost, eksplozivnost, ruše sve stereotipe i teraju po svome. Vole rizik i opasnost i jako su nepredvidljivi. A šta je sa Marsom u vodu,u Ribama?!    Tu ova vatra Marsa nema snage, gasi se, gasi se jedna muška energija. On je ovde jako slab, energija je slaba. Kada napada ili plane, to je samo kada mu snagu da neko stimulativno sredstvo i to na kratko. Mars u Ribama je lenj i pospan. Pošto je Mars muška energija, tj.slika muškarca, ovde imamo one koji su umetnički nastrojeni ili se bave nekim egzaktnim naukama, ali imamo i one koji rade u službi kriminala ili u tajnim službama, ili je njihovo delovanje uvek tajno i mistično. U najgoroj varijanti imamo zavisnike,koji ne znaju kako da izraze svoju muškost i energiju pa potežu, kao što rekoh nekim stimulansima.

Kod Marsa u Ribama karakteristična je depresija. Često ovi ljudi jako pate, često mešaju maštu i realnost. Previše mašte, a malo realnosti i delovanja. Ovaj Mars nije iskren, uvek ima neku tajnu i uvek laže. Česti su tokom života trenuci provedeni u institucijama zatvorenog tipa, ali i duševni poremećaji, naročito u teškim aspektima. Kod žena u natalima doneće uvek ljubavnika za koga niko ne zna. Ovo su sve tajne veze, sakrivene, pod velom tajni. Takođe u lošoj aspekturi ovaj Mars doneće nemoral. Tu su i povređene emocije i raskidi veza u kojima se pati. Dakle u dobrom položaju, doneće izvanredan talenat za umetnost, muziku, slikarstvo, javni nastup,itd, dok će u lošem položaju dati kriminalca, lopova, zavisnika, alkoholičara, zatvorenika, čudaka, nemoralnu osobu. Takođe ovde vidimo i odlične hirurge, detektive i psihologe, tako da oni mogu u narednom periodu imati pune ruke posla.

Tranzit Marsa u Ribama kroz prvu kuću doneće samo u jako dobrim aspektima veliku fizičku snagu i vitalnost, u suprotnom će od vas napraviti sanjara, umetnika, doneće čest umor i potrebu za odmaranjem. U drugoj kući se lako zarađuje uz trud, ali i lako troši, dok uz lošu aspekturu izbegavajte svaki rizik i prevaru , kada su finansije u pitanju.U trećoj kući pripazite na komunikaciju,sve može biti pod velom tajni, moguće su neprijatne svađe i svadljivost. Ukoliko ste vozač nikako ne sedajte za volan umorni i izbegavajte maglu i kišu, kao i noć. U boljim konotacijama eto inspiracije za pisanje i puno mašte. U četvrtoj kući povedite računa o tajnama u porodici, trudite se da budete iskreni. Mogući su sukobi i velika nervoza u kući. U dobrim aspekturama možete preurediti dom. U petoj kući eto tajnih emotivnih veza. U provodu izbegavajte sumnjivo društvo i puno alkohola. U jako lošim aspektima dolazi do bezbroj prolaznih veza i udvaranja. Povedite računa, ne preterujte sa strastima i sa zabavom, bez špekulacija.Kroz šestu kuću pazite da se ne olenjite kada je posao u pitanju. Moguće su špekulacije na poslu i problemi sa kolegama. Čuvajte zdravlje, moguće su glavobolje, upale, hipohondrija,itd. Ubacite neku fizićku aktivnost u svoj svakodnevni život. U sedmoj kući eto nervoze, eto svađa i problema zbog laži i prevara. Što se tiče javnih poslova u dobrim aspektima može biti jako dobro.U osmoj kući povedite računa da vas neko ne pokrade, da vas ne prevari za novac. Zatim strast je jako naglašena,pa povedite računa u kakve veze ulazite. Moguće su i povrede i operacije. U dobrim aspektima ovo će doneti zdravu seksualnu energiju i moć transformacije i regeneracije. Kroz devetu kuću može doneti neko daleko putovanje,možda preko vode. Javlja se želja za lutanjem,učenjem,pojačana je duhovnost i vera,moral. U lošim aspektima, naravno, biće problema na putovanjima, sa verom, moralom, u obrazovanju. U desetoj kući akcenat je na karijeri ,pa ukoliko ste umetnik ili se bavite bilo kojim zanimanjem Neptuna i Riba možete očekivati uspeh , u dobrim aspektima, u lošim eto problema. U jedanaestoj kući se energija baca na prijateljstva, grupe i saradnju. Tako da u dobrim konotacijama imaćete sreće.Tu su novi planovi,poslovi,emotivne veze, društvene mreže uzimaju primat. U lošim aspektima možete imati lažne prijatelje i konkurenciju, pa povedite računa. U dvanaestoj kući doneće tajne. Potisnute emocije, patnja, samoća i razne druge nepogodnosti ukoliko to i aspekti podržavaju, dok će u dobroj konotaciji doneti uspeh umetnicima,tajnim službama, radu u osami,itd.

Gde god je Neptun, gde god su Ribe,tu nismo načisto šta će se dešavati. Može to doneti savršenu emociju, savšeno delo i takvu ljubav, ali može otići i u skroz drugom pravcu tajni,laži i nemorala.💋

%d bloggers like this: